PRIVACY AND PERSONAL DATA PROTECTION POLICY

Privacy Notice pursuant to Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”)

This privacy notice (“Notice”) is issued to all existing and/or prospective customers, suppliers, vendors, contractors and service providers of each company in the Beverly Group pursuant to PDPA which came into effect on 15th November 2013.

For the purposes of this Notice,

Affiliates” means any firm, company, corporation or other organisation which is directly or indirectly controlled by any company in the Beverly Group and where the term “control” when used with respect to any organisation means the possession, directly or indirectly, of power to direct or cause the direction of the management and policies of such organisation, whether through the ownership of shares or by contract or otherwise.

“Beverly Group” means the holding company, subsidiaries, associated, related and affiliated companies of Beverly Group Sdn Bhd as well as their subsidiaries, associated and affiliated companies (both local and international), whether present or future.

“Personal Data” means all information in respect of commercial transactions that relates directly or indirectly about an individual who is identified or identifiable from that information alone, or from that information and any other information which the Beverly Group may have including any sensitive personal data and expression of opinions about individuals.

“Processing” means collecting, recording, holding or storing data, organizing, adapting or altering data, using, referring to, retrieving or consulting data, disclosing or transferring data or otherwise making the data available to third parties, aligning, combining, correcting, erasing, destructing or destroying data.

The expressions “we”, “us” or “our” used herein refers to each or any one company in the Beverly Group.

 

Collection of your Personal Data

In the course of your dealings with us, we may request and collect your Personal Data which includes but is not limited to the following:-

  •  name and/or company name;
  • nationality and identification number and/or passport number;
  • profession, company name, job title, and income;
  • marital status and family members’ details;
  • personal interests or preferences such as language, product or content interests, communicating and marketing preferences;
  • contact details such as contact number, email address, postal address;
  • date of birth, age and gender;
  • information related to any property you may have purchased from us or any company in the Beverly Group or have registered your interest with us or any company in the Beverly Group for updates and enquiries;
  • your photographs or images captured by way of video surveillance installed in our premises;
  • bank accounts details, account details, income tax file reference no., income range, types of loan applied for in relation to the purchaser of products, introducer’s name;
  • information of your agents and loan details;
  • username, password and other identifiers when you register at our website; and
  • any other information of which you may be identifiable from or which may identify you that we deem necessary from time to time in connection with the commercial relationship between you and us.

 

 Sources of your Personal Data

We collect your Personal Data from yourself and a variety of legitimate sources, including but not limited to:-

  • information provided by you, inter alia, registration forms, sales forms, website;
  • third parties such as third party service providers, business partners, credit references agencies and publicly available sources of information;
  • your provision of Personal Data at events sponsored or organized by us or any company in the Beverly Group;
  • your participation in our questionnaires and surveys;
  • your provision of business cards or Personal Data that are given to the employees, clients or business associates of any company in the Beverly Group;
  • your voluntary distribution of materials about your personal information;
  • agreements and contracts for sale and purchase of properties of any company in the Beverly Group or for the services to be provided by any company in the Beverly Group;
  • your provision of Personal Data to purchase or with the prospect to purchase the properties of any company in the Beverly Group;
  • the lawyers, consultants, auditors, accountants, bankers and/or any other parties with whom you or we are dealing with; and
  • such other written and/or verbal communications between you and us or any of the company in the Beverly Group and/or the authorized agents of any company in the Beverly Group.

 

Purpose of Collecting your Personal Information

The Personal Data will be collected, processed and used by us for the following purposes (collectively known as “Purpose”):-

  • to communicate with you;
  • to provide products and/or services to you;
  • to respond to your enquiries or complaints;
  • to process your purchase and/or contest entry;
  • to provide you with information and/or updates on the present and future property developments, other products, services and/or promotions offered by the Beverly Group and selected third parties which may be of interest to you from time to time by SMS, phone call, email, fax, mail, social media and/or any other appropriate communication channels;
  • to send you seasonal greetings messages from time to time;
  • to send you invitation to join the Beverly Group’s membership, events and promotions and property launch events;
  • to monitor, review and improve the Beverly Group’s membership, events and promotions, products and/or services;
  • to provide you with post vacant possession services, such as club house services, security and customer loyalty programmes;
  • to process and analyse your Personal Data either individually or collectively with other individuals;
  • to conduct market research or surveys, client profiling activities, planning and statistical analysis within the Beverly Group in relation to the Beverly Group’s present and future property developments, other products and/or services;
  • to share any of your Personal Data with the auditor for the Beverly Group’s internal audit purposes;
  • to share any of your Personal Data with a third party for purposes of assisting you pursuant to your financial application, where necessary;
  • to share any of your Personal Data pursuant to any agreement or document which you have duly entered with the Beverly Group for purposes of seeking legal and/or financial advice and/or for purposes of commencing legal action;
  • to share any of your Personal Data with a third party necessary for the preparation of legal documents or contract to be entered by you with the Beverly Group;
  • to share any of your Personal Data with a third party necessary for the purpose of applying and obtaining insurance policy(ies), where necessary;
  • to maintain and improve customer relationship;
  • to maintain and update internal record keeping;
  • for registration for a user account with the Beverly Group;
  • for internal administrative purposes;
  • for audit and risk management purposes;
  • for detecting, investigating and preventing fraudulent, prohibited or illegal activities;
  • for direct marketing purposes via SMS, phone call, email, fax, mail, social media and/or any other appropriate communication channels;
  • for enabling the Beverly Group to perform its obligations under the agreement or document which you have duly entered into with the Beverly Group including but not limited to attending to the registration with the relevant authorities on your behalf, delivery of vacant possession, defect rectification works and perfecting the transfer of the separate individual/strata title in your favour;
  • for meeting any applicable legal or regulatory requirements and making disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular or code applicable to the Beverly Group;
  • to enforce or defend the Beverly Group’s rights and your rights under, and to comply with, the Beverly Group obligations under the applicable laws, legislation and regulations; and/or
  • for other purposes required to operate and maintain the Beverly Group’s business,

and you agree and consent to us, using and processing your Personal Data in the manner as identified in this Notice.

 

Disclosure to Third Parties

We may disclose your Personal Data to the following third parties including:-

  • companies within the Beverly Group and their respective employees;
  • your immediate family members and/or emergency contact person as may be notified to the Beverly Group from time to time;
  • successors in title to the companies within the Beverly Group;
  • any party who is involved in connection with corporate exercises, such as a potential or actual sale/disposal of any business or interest of any companies within the Beverly Group, merger, consolidation, re-organisation or funding exercise relating to any companies within the Beverly Group, or asset sale, or in the event of winding-up of any companies within the Beverly Group;
  • the Beverly Group’s business partners and Affiliates that provide related products and/or services in connection with the Beverly Group’s business for joint promotions and/or contests;
  • any person under a duty of confidentiality to which has undertaken to keep your Personal Data confidential which the Beverly Group has engaged to discharge the Beverly Group’s obligations to you;
  • any party in relation to legal proceedings or prospective legal proceedings;
  • the Beverly Group auditors, consultants, lawyers or other financial or professional advisers on a need to know basis for the purpose of those advisers providing advice to the Beverly Group;
  • any party nominated or appointed by the Beverly Group either solely or jointly with other service providers, for purpose of establishing and maintaining a common database where the Beverly Group has a legitimate common interest;
  • data centres and/or servers located within or outside Malaysia for data storage purposes;
  • payment channels including but not limited to financial institutions for purpose of assessing, verifying, effectuating and facilitating payment of any amount due to the Beverly Group in connection with your purchase of the Beverly Group’s products and/or services;
  • government agencies, law enforcement agencies, courts, tribunals, regulatory bodies, ministries, and/or statutory agencies or bodies, offices or municipality in any jurisdiction, if required or authorised to do so, to satisfy any applicable law, regulation, order or judgment of a court or tribunal or queries from the relevant authorities;
  • any provider of public utility or related services, whether or not governmental owned and/or any corporations approved and established for the provision of utility services and facilities, includes without limitation to Tenaga Nasional Berhad, Syarikat Bekalan Air Selangor Berhad, Syarikat Telekom Malaysia Berhad and Indah Water Konsortium Sdn. Bhd.;
  • the Beverly Group’s contractors or sub-contractors as may be necessary for discharging the Beverly Group’s duties and obligations under any document or agreement duly entered by you with the Beverly Group;
  • the Beverly Group’s appointed product and/or service providers, suppliers or agents, to discharge or perform one or more of the above Purposes;
  • any persons, authorities or regulators to whom the Beverly Group is permitted or required to disclose to under the applicable laws; and/or
  • the general public when you become a winner in a contest by publishing your name, photographs and other Personal Data without compensation for advertising and publicity purposes.

 

 Consequences of Refusal / Failure to Provide Personal Data

The supply of your Personal Data to us is voluntary. However, in the event you choose not to provide your consent or subsequently withdraw your consent to the processing of the Personal Data by us, we will be unable to fulfill our obligations to you in relation to the Purpose.

Please also take note that your failure to provide us your Personal Data may result in the following:-

  • our inability to communicate with you or provide the services you require;
  • our or your inability to comply with any legal or statutory requirements;
  • our inability to provide you with updates about our latest launches and/or products;
  • our inability to enter into any contract and/or Sale and Purchase Agreement; and
  • our inability to formalize any tender/ letter of awards with regards to the sale of our property, products and/or services.

 

Your rights of access to, correction, and limiting the processing of your personal data

You may at any time hereafter request to access to your Personal Data and have a copy of it by submitting such request in writing.

If you are of the view that your Personal Data is inaccurate, misleading, incomplete or out-of-date, you may also make a request in writing for correction.

If you do not wish to receive notifications and marketing materials from us or would like us to cease processing your Personal Data in a specified manner, you are entitled to submit a written request for such restriction of the processing of your Personal Data.

We will take reasonable endeavours to comply with your request. We may, however, refuse to comply with the requests under circumstances as permitted by law.

Any abovementioned requests, enquiries or complaints with respect to your Personal Data may be submitted to us in writing, to the following address :-

Name of Company: Beverly Group Sdn Bhd
Designation: Personal Data Protection Officer
Contact No.: 03 2161 2345
Fax No.: 03 2162 2345
Email: pdpa@btinv.com
Please include the following details in any of your written request which may be used to identify you:-

  • name;
  • identification number; and
  • contact number;

 

Security of Personal Data

We take reasonable steps to ensure that your Personal Data is protected from damage, unauthorized access, accidental loss and misuse. We also require all our data processors to take reasonable security measures in the processing of your Personal Data.

 

 Data Integrity

You are advised to initiate review of your Personal Data. Upon receipt of your written requests for correction of your Personal Data, we will take reasonable steps to rectify the Personal Data which is inaccurate, incomplete and not up-to-date unless we consider there are justifications for refusing to comply with your requests.
Changes to the Personal Data Protection Notice

We reserve the right to modify, update or amend the terms of this Notice at any time by placing the updated Notice on our website or sales platform. By continuing to deal with us or by engaging us following the modifications, updates or amendments to this Notice, it is deemed that you have accepted such modifications, updates or amendments unless you have expressly stated otherwise in writing to us.

Language

This Notice is issued in both the English and Malay languages. In the event of any inconsistency between these two versions, the English version shall prevail.

Notis Privasi menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”)

Notis privasi ini (“Notis”) dikeluarkan kepada semua pelanggan, pembekal, penjual, kontraktor dan pembekal perkhidmatan yang sedia ada dan/atau prospektif bagi setiap syarikat dalam Kumpulan Beverly menurut PDPA yang berkuat kuasa pada 15 November 2013.

Bagi tujuan Notis ini,

Ahli Gabungan” bermaksud mana-mana firma, syarikat, perbadanan atau organisasi yang lain yang dikawal secara langsung atau tidak langsung oleh mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly dan di mana istilah “kawalan” apabila digunakan berkenaan dengan mana-mana organisasi bermakna memiliki, secara langsung atau tidak langsung, kuasa untuk mengarahkan atau menyebabkan arah pengurusan dan polisi organisi tersebut, sama ada melalui pemilikan saham atau melalui kontrak atau sebaliknya.

“Kumpulan Beverly” bermaksud syarikat induk, subsidiari-subsidiari, syarikat-syarikat yang berkaitan, bersekutu dan gabungan Beverly Group Sdn Bhd serta subsidiari-subsidiari, syarikat-syarikat yang berkaitan, bersekutu dan gabungan (tempatan dan antarabangsa) mereka, sama ada pada masa sekarang atau pada masa depan.

“Data Peribadi” bermaksud semua maklumat berkenaan dengan transaksi-transaksi komersil yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung mengenai seseorang individu yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat tersebut sahaja, atau daripada maklumat tersebut dan maklumat-maklumat lain yang Kumpulan Beverly mungkin ada termasuk sebarang data peribadi sensitif dan ekspresi pendapat mengenai individu-individu.

“Pemprosesan”” bermaksud mengumpul, merekod, memegang atau menyimpan data, menyusun, menyesuaikan atau mengubah data, menggunakan, merujuk kepada, mendapatkan semula atau perundingan data, mendedahkan atau memindahkan data atau sebaliknya mengemukakan data kepada pihak ketiga, menjajarkan, menggabungkan, membetulkan, memadam, atau memusnahkan data.

Istilah-istilah “kita”, atau “kami” yang digunakan selepas ini merujuk kepada setiap atau mana-mana satu syarikat dalam Kumpulan Beverly.

 

Pengumpulan Data Peribadi anda

Dalam urusan anda dengan kami, kami boleh meminta dan mengumpul Data Peribadi anda yang termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:-

  • nama dan/atau nama syarikat;
  • kewarganegaraan dan nombor pengenalan dan/atau nombor pasport;
  • profesion, nama syarikat, jawatan, dan pendapatan;
  • status perkahwinan dan butir-butir ahli keluarga;
  • kepentingan peribadi atau pilihan seperti bahasa, produk atau kepentingan kandungan, pilihan komunikasi dan pemasaran;
  • butiran kenalan seperti nombor telefon, alamat e-mel, alamat pos;
  • tarikh lahir, umur dan jantina;
  • maklumat yang berkaitan dengan sebarang hartanah yang mungkin anda beli daripada kami atau mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly atau telah mendaftar minat anda dengan kami atau mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly untuk maklumat terkini dan pertanyaan;
  • gambar-gambar atau imej-imej anda yang ditangkap melalui pengawasan video yang dipasang di premis kami;
  • butiran akaun bank, butiran akaun, nombor rujukan fail cukai pendapatan, lingkungan pendapatan, jenis pinjaman yang dipohon berkaitan dengan produk pembeli, nama pengenal;
  • maklumat ejen anda dan butiran pinjaman;
  • nama pengguna, kata laluan dan pengenalan lain apabila anda mendaftar di laman web kami; dan
  • sebarang maklumat lain yang anda mungkin dapat dikenal pasti daripada atau yang boleh mengenal pasti anda yang kami anggap perlu dari semasa ke semasa berkaitan dengan hubungan komersil antara anda dan kami.

 

Sumber Data Peribadi anda

Kami mengumpul Data Peribadi anda daripada anda sendiri dan pelbagai sumber yang sah, termasuk tetapi tidak terhad kepada:-

  • maklumat yang diberikan oleh anda, antara lain, borang pendaftaran, borang jualan, laman web;
  • pihak ketiga seperti pembekal perkhidmatan pihak ketiga, rakan perniagaan, agensi rujukan kredit dan sumber maklumat yang ada secara umum;
  • penyediaan Data Peribadi anda di acara-acara yang ditaja atau dianjurkan oleh kami atau mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • penyertaan anda dalam soal selidik dan tinjauan kami;
  • penyediaan kad perniagaan anda atau Data Peribadi yang diberikan kepada pekerja-pekerja, pelanggan-pelanggan atau rakan perniagaan mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • pengedaran sukarela bahan mengenai maklumat peribadi anda;
  • perjanjian-perjanjian dan kontrak-kontrak untuk penjualan dan pembelian hartanah-hartanah dalam mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly atau untuk perkhidmatan yang akan disediakan oleh mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • penyediaan Data Peribadi anda untuk membeli atau dengan prospek untuk membeli hartanah-hartanah mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • peguam, perunding, juruaudit, akauntan, jurubank dan/atau mana-mana pihak lain yan anda berurusan dengan; dan
  • sebarang komunikasi lain yang bertulis dan/atau lisan di antara anda dan kami atau mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly dan/atau ejen yang diberi kuasa oleh mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly.

 

Tujuan Pengumpulan Data Peribadi anda

Data Peribadi akan dikumpul, diproses dan digunakan oleh kami untuk tujuan-tujuan yang berikut (secara kolektifnya dikenali sebagai “Tujuan”):-

  • untuk berkomunikasi dengan anda;
  • untuk menyediakan produk dan/atau perkhidmatan kepada anda;
  • untuk bertindak balas kepada pertanyaan atau aduan anda;
  • untuk memproses pembelian dan/atau penyertaan pertandingan;
  • untuk menyediakan anda dengan maklumat dan/atau maklumat terkini mengenai pembangunan hartanah masa kini dan masa depan, produk, perkhidmatan dan/atau promosi lain yang ditawarkan oleh Kumpulan Beverly dan pihak ketiga terpilih yang mungkin menarik minat anda dari semasa ke semasa melalui SMS, panggilan telefon, e-mel, faks, mel, media sosial dan/atau mana-mana saluran komunikasi lain yang sesuai;
  • untuk menghantar salam bermusim pesanan dari semasa ke semasa;
  • untuk menghantar jemputan kepada anda untuk menyertai keahlian, acara dan promosi dan acara pelancaran hartanah Kumpulan Beverly;
  • untuk memantau, mengkaji semula dan meningkatkan keahlian, acara dan promosi, produk dan/atau perkhidmatan Kumpulan Beverly;
  • untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan pasca milikan kosong, seperti perkhidmatan rumah kelab, keselamatan dan program kesetiaan pelanggan;
  • untuk memproses dan menganalisis Data Peribadi anda sama ada secara individu atau secara kolektif dengan individu lain;
  • untuk menjalankan penyelidikan pasaran atau kaji selidik, aktiviti pelanggan profil, perancangan dan analisis statistik dalam Kumpulan Beverly berhubung dengan pembangunan hartanah pada masa kini atau pada masa depan Kumpulan Beverly, produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan lain;
  • untuk berkongsi sebarang Data Peribadi anda dengan juruaudit Kumpulan Beverly bagi tujuan audit dalaman;
  • untuk berkongsi sebarang Data Peribadi anda dengan pihak ketiga bagi tujuan membantu anda menurut permohonan kewangan anda, di mana perlu;
  • untuk berkongsi sebarang Data Peribadi anda menurut sebarang perjanjian atau dokumen yang anda telah memasuki dengan Kumpulan Beverly bagi tujuan mendapatkan nasihat undang-undang dan/atau kewangan dan/atau bagi tujuan memulakan tindakan undang-undang;
  • untuk berkongsi sebarang Data Peribadi anda dengan pihak ketiga perlu bagi penyediaan dokumen yang sah atau kontrak yang akan dimasuki oleh anda dengan Kumpulan Beverly;
  • untuk berkongsi Data Peribadi anda dengan pihak ketiga perlu bagi memohon dan mendapatkan polisi insurans, di mana perlu;
  • untuk mengekalkan dan meningkatkan hubungan pelanggan;
  • untuk mengekalkan dan mengemaskini penyimpanan rekod dalaman;
  • untuk pendaftaran akaun pengguna dengan Kumpulan Beverly;
  • untuk tujuan pentadbiran dalaman;
  • untuk tujuan audit dan pengurusan risiko;
  • untuk mengesan, menyiasat dan mencegah aktiviti-aktiviti penipuan, terlarang atau haram;
  • untuk tujuan pemasaran langsung melalui SMS, panggilan telefon, e-mel, faks, mel, media sosial dan/atau mana-mana saluran komunikasi lain yang sesuai;
  • untuk membolehkan Kumpulan Beverly untuk melaksanakan obligasinya di bawah perjanjian atau dokumen yang telah anda memasuki dengan Kumpulan Beverly termasuk tetapi terhad kepada pendaftaran dengan pihak berkuasa yang berkaitan bagi pihak anda, penyerahan pemilikan kosong, pembetulan kecacatan kerja dan menyempurnakan pemindahan hakmilik individu berasingan/hakmilik strata memihak kepada anda;
  • untuk memenuhi mana-mana keperluan undang-undang atau peraturan yang berkaitan dan membuat pendedahan di bawah kehendak mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling atau kod yang terpakai kepada Kumpulan Beverly;
  • untuk menguatkuasakan atau mempertahankan hak Kumpulan Beverly dan hak anda di bawah, dan untuk mematuhi dengan, obligasi Kumpulan Beverly di bawah undang-undang, dan peraturan; dan/atau
  • untuk tujuan yang lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan perniagaan Kumpulan Beverly,

dan anda bersetuju dan mengizinkan kami, menggunakan dan memproses Data Peribadi anda mengikut cara yang dikenal pasti dalam Notis ini.

 

Pendedahan kepada Pihak Ketiga

Kami mungkin mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga seperti berikut termasuk:-

  • syarikat dalam Kumpulan Beverly dan pekerja masing-masing;
  • ahli keluarga terdekat anda dan/atau orang hubungan kecemasan sebagaimana yang dimaklumkan kepada Kumpulan Beverly dari semasa ke semasa;
  • pewaris hakmilik kepada syarikat-syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • mana-mana pihak yang terlibat berkaitan dengan latihan korporat, seperti jualan/pelupusan kepentingan syarikat mana-mana syarikat di dalam Kumpulan Beverly yang sebenar atau yang akan berlaku, penggabungan, penyatuan, penyusunan semula atau latihan pembiayaan yang berkaitan dengan mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly, atau jualan aset, atau sekiranya berlaku penggulungan mana-mana syarikat dalam Kumpulan Beverly;
  • rakan perniagaan Kumpulan Beverly dan Ahli Gabungan yang menyediakan produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan dengan perniagaan Kumpulan Beverly untuk promosi bersama dan/atau pertandingan;
  • sesiapa di bawah kewajipan kerahsiaan yang telah diamanahkan untuk menyimpan kesulitan Data Peribadi anda di mana Kumpulan Beverly telah terlibat untuk melaksanakan obligasi Kumpulan Beverly terhadap anda;
  • mana-mana pihak berhubung dengan prosiding undang-undang atau prosiding undang-undang yang prospektif;
  • juruaudit, perunding, peguam atau penasihat kewangan atau professional yang lain pada keperluan untuk mengetahui asas bagi tujuan memberikan nasihat kepada Kumpulan Beverly;
  • mana-mana pihak yang dinamakan atau dilantik oleh Kumpulan Beverly sama ada sendirian atau bersesama dengan pembekal perkhidmatan yang lain, bagi tujuan mewujudkan dan mengekalkan pangkalan data yang sama di mana Kumpulan Beverly mempunyai kepentingan umum yang sah;
  • pusat data dan/atau server-server yang bertempat di dalam atau di luar Malaysia bagi tujuan penyimpanan data;
  • saluran pembayaran termasuk tetapi tidak terhad kepada institusi kewangan bagi tujuan menilai, mengesahkan, menubuhkan dan memudahkan pembayaran bagi sebarang amaun yang perlu dibayar kepada Kumpulan Beverly berhubung dengan pembelian produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan Kumpulan Beverly;
  • agensi-agensi kerajaan, agensi penguatkuasaan undang-undang, mahkamah, tribunal, badan kawal selia, kementerian dan/atau agensi atau badan, pejabat atau perbandaran dalam mana-mana bidang kuasa, jika dikehendaki atau diberi kuasa untuk berbuat demikian, untuk memenuhi sebarang undang-undang, peraturan, perintah atau penghakiman mahkamah atau tribunal atau pertanyaan daripada pihak berkuasa yang berkaitan;
  • mana-mana pembekal kemudahan awam atau perkhidmatan yang berkaitan, sama ada dimiliki oleh kerajaan dan/atau mana-mana syarikat yang diluluskan dan ditubuhkan bagi peruntukan perkhidmatan utiliti dan kemudahan, termasuk tanpa had kepada Tenaga Nasional Berhad, Syarikat Bekalan Air Selangor Berhad, Syarikat Telekom Malaysia Berhad dan Indah Water Konsortium Sdn. Bhd.;
  • kontraktor-kontraktor atau sub-kontraktor-sub-kontraktor Kumpulan Beverly sebagaimana yang perlu untuk melaksanakan tugas dan kewajipan Kumpulan Beverly di bawah mana-mana dokumen atau perjanjian yang dimasuki oleh anda dengan Kumpulan Beverly;
  • pembekal produk dan/atau pembekal perkhidmatan yang dilantik, pembekal atau ejen Kumpulan Beverly untuk melaksanakan atau menjalankan satu atau lebih daripada Tujuan di atas;
  • mana-mana orang, pihak berkuasa atau pengawal selia yang Kumpulan Beverly dibenarkan atau dikehendaki untuk mendedahkan di bawah undang-undang; dan/atau
  • orang awam apabila anda menjadi pemenang dalam pertandingan dengan menyiarkan nama anda, gambar-gambar dan Data Peribadi lain tanpa pampasan bagi tujuan pengiklanan dan publisiti.

 

Akibat daripada Keengganan / Kegagalan untuk Membekalkan Data Peribadi

Bekalan Data Peribadi anda kepada kami adalah secara sukarela. Walau bagaimanapun, sekiranya anda memilih untuk tidak memberikan kebenaran anda atau kemudiannya menarik balik persetujuan anda kepada pemprosesan Data Peribadi oleh kami, kami tidak akan dapat memenuhi tanggungjawab kami kepada anda berhubung dengan Tujuan tersebut.

Sila juga ambil perhatian bahawa kegagalan anda untuk membekalkan kami Data Peribadi anda boleh menyebabkan yang berikut:-

  • kegagalan kami untuk berkomunikasi dengan anda atau untuk menyediakan perkhidmatan yang anda perlukan;
  • kegagalan kami atau anda untuk mematuhi mana-mana keperluan undang-undang atau berkanun;
  • kegagalan kami untuk menyediakan anda dengan maklumat mengenai pelancaran terkini dan/atau produk terbaru kami;
  • kegagalan kami untuk memasuki sebarang kontrak dan/atau Perjanjian Jual Beli; dan
  • kegagalan kami untuk merasmikan sebarang tender/surat anugerah berkaitan dengan penjualan hartanah, produk dan/atau perkhidmatan kami.

 

Hak anda untuk mengakses kepada, pembetulan, dan mengehadkan pemprosesan data peribadi an

Anda boleh pada bila-bila masa meminta untuk mengakses kepada Data Peribadi anda dan mendapat sesalinannya dengan mengemukakan permintaan tersebut secara bertulis.

Jika anda berpendapat bahawa Data Peribadi anda adalah tidak tepat, mengelirukan, tidak lengkap atau tidak terkini, anda juga boleh mengemukakan permintaan secara bertulis untuk membetulkan maklumat-maklumat tersebut.

>Jika anda tidak mahu menerima notifikasi dan bahan-bahan pemasaran daripada kami atau ingin kami untuk berhenti memproses Data Peribadi anda mengikut cara yang ditetapkan, anda berhak untuk mengemukakan permintaan bertulis untuk mengehadkan pemprosesan Data Peribadi anda.

Kami akan mengambil usaha yang munasabah untuk mematuhi permintaan anda. Kami boleh, bagaimanapun, enggan mematuhi permintaan di bawah keadaan sepertimana yang dibenarkan di bawah undang-undang.

Sebarang permintaan, pertanyaan atau aduan yang dinyatakan di atas berkenaan dengan Data Peribadi anda boleh dihantar kepada kami secara bertulis, ke alamat yang berikut:-
Nama syarikat: Beverly Group Sdn Bhd
Jawatan: Pegawai Perlindungan Data Peribadi
No. Telefon: 03 2161 2345
No. Faks: 03 2162 2345
E-mel: pdpa@btinv.com
Sila lengkapkan butiran seperti berikut dalam sebarang permintaan bertulis bagi tujuan mengenal pasti anda:-

  • nama;
  • nombor pengenalan; dan
  • nombor telefon;

 

Keselamatan Data Peribadi

Kami mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda dilindungi daripada kerosakan, akses yang tidak dibenarkan, kerugian akibat kemalangan dan penyalahgunaan. Kami juga memastikan kesemua pemproses data kami mengambil langkah-langkah keselamatan yang munasabah dalam pemprosesan Data Peribadi anda.

 

Data Integriti

Anda adalah dinasihatkan untuk memulakan semakan Data Peribadi anda. Setelah menerima permintaan bertulis anda untuk pembetulan Data Peribadi anda, kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk membetulkan Data Peribadi yang tidak tepat, tidak lengkap dan tidak terkini melainkan jika kami menganggap terdapat justifikasi akan keengganan untuk mematuhi permintaan anda.

 

Perubahan kepada Notis Perlindungan Data Peribadi

Kami berhak untuk mengubahsuai, mengemaskini atau meminda terma-terma Notis ini pada bila-bila masa dengan meletakkan Notis yang telah dikemaskini di laman web kami atau platform jualan. Dengan terus berurusan dengan atau mengguna khidmat kami berikutan pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan kepada Notis ini, ia dianggap bahawa anda telah menerima pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan melainkan anda telah menyatakan sebaliknya secara bertulis kepada kami.

Bahasa

Notis ini dikeluarkan dalam kedua-dua Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu. Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan di antara versi-versi tersebut, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.